Κολοκύθα στο ταψί

Συνταγές της εποχής

Η Κολοκύθα
Κολοκύθα στρογγυλή
Στα ράφια του μανάβικου αυτό τον καιρό, βλέπεις σωρό τις κολοκύθες με το έντονο κίτρινο χρώμα. Ευκαιρία να φτιάξεις μία από τις καλύτερες πίτες που είναι η κολοκυθόπιτα! Τι χρειάζεται για να γίνει; φύλλο κρούστας, άνηθο, τυριά, αυγά, βρώμη νιφάδες. Είναι ιδιαίτερα εύγευστη και θα ενθουσιάσει όσους τη δοκιμάσουν!

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας Κανάκη
  • Νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
  • Φέτα (κατσικίσια), κεφαλοτύρι Ηπείρου, ανθότυρο
  • Κολοκύθα κίτρινη σε κομμάτια
  • Άνηθος
  • κρεμμυδάκι φρέσκο, κρεμμύδι ξερό άσπρο

Εκτέλεση - Συνταγή El. Iatr.

Pumpkin
  • Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κιβάκια - προτιμότερο να είναι ήδη τεμαχισμένη και καθαρισμένη.
  • Προσθέτουμε τα κομμάτια της κολοκύθας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει προσθέτοντας λίγο νερό. Μόλις μαλακώσει η κολοκύθα τη βγάζουμε από το μάτι, στραγγίζοντας από το σκεύος.
  • Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα κομμάτια με τα λαχανικά κατόπιν τον άνηθο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αναμειγνύουμε με τα τυριά.
  • Σε ταψί στρωμένο με 2 φύλλα κρούστας αλειμμένα με λάδι, απλώνουμε τη μισή γέμιση με τα κομματάκια της κολοκύθας τις νιφάδες της βρώμης, τα τυριά κομμένα σε μικρούς κύβους ανακατεύοντας να γίνουν ένα ενιαίο ανάριο μείγμα.
  • Σκεπάζουμε με 1 φύλλο διπλωμένο στα δύο. Αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα της κολοκύθας με τα τυριά, τον άνηθο, το κρεμμυδάκι. Σκεπάζουμε με άλλα δύο φύλλα κρούστας. Περιχύνουμε με δύο αυγά χτυπημένα. Τοποθετούμε στο φούρνο στους 180 με αέρα και στο μέσον του ψησίματος ανεβάζουμε τη σχάρα προς το μέσον του φούρνου με αέρα και γκριλ, προσθέτοντας αν θέλουμε λίγο σουσάμι μαύρο στην επιφάνεια της πίτας.

Ετοιμασία της κολοκύθας

Κόβουμε σε κομμάτια σχετικώς μικρά ή τα αγοράζουμε έτοιμα κομμένα. Την τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό που αρχίζει να σιγοβράζει και τοποθετούμε τα τριμμένα κομμάτια μαζί με τα κολοκυθάκια (προαιρετικά), βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μαλακώσουν αρκετά. Στραγγίζουμε σταδιακά τα υλικά σε ξεχωριστό σκεύος και αναμειγνύουμε μεταξύ τους μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά της γέμισης.

Μια άλλη πρόταση Pumpkin & Pene

Κολοκύθα με πένες

Κόβουμε την κολοκύθα σε τετράγωνα κομμάτια, σωτάρουμε ελαφρώς με κρεμμύδι, πρσθέτουμε λίγο αλάτι, σκόρδο ολόκληρο σε σκελίδες. Σκεπάζουμε με λίγο ζεστό νερό, κάποιο μυρωδικό, έναν κύβο (αναλόγως) κνορ, και αφήνουμε την κολοκύθα να μαλακώσει. Τοποθετούμε σε βρασμέα fusili ή πένες.

Bon Appétit!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στους πρόποδες του Υμηττού

Bubble-Tea

Πλατεία Εσπερίδων