Στους πρόποδες του Υμηττού

Το Μαντρί
Το Μαντρί - Αργυρούπολη

Ένα άλλο εστιατόριο εκτός του κέντρου - και της κάτω αλλά και της άνω Γλυφάδας, κεντρίζει το ενδιαφέρον - ακόμη περισσότερο αν διαθέτει θέα, και πολύ περισσότερο, αν το φαγητό είναι καλό και σε τιμές σχετικώς προσιτές. Λέω σχετικώς, γιατί περισσότερο αυτή η "εδεσματική" τοποθεσία ειδικεύεται στο κρέας και δη ντόπιας παραγωγής, που κοστίζει. Άλλο να φας μερικά ορντέβρ ψαρικών και άλλο μερίδα κρέας (φιλέτο, μπριζόλα, παϊδάκια κλπ). Είναι βέβαια μια απόφαση να ανεβείς ως εκεί πάνω - καθώς διαβάζω, ο δρόμος κάπου γίνεται πέντε λεπτά χωματόδρομος, είναι και ανηφορικός, ωστόσο η απέραντη θέα και η νοστιμιά των πιάτων που σερβίρονται εκεί θα σε αποζημιώσει.

Το Μαντρί - εσωτερικό

Η τοποθεσία αυτή είναι στην Αργυρούπολη ανεβαίνοντας προς τον Υμηττό. Εκεί στους πρόποδες σχεδόν του βουνού, σε ανακαινισμένο περιβάλλον, βρίσκεται ένα μαντρί αλλιώτικο από τα άλλα. Προφανώς την ονομασία του την πήρε από τα μαντριά που θα είχε το βουνό κάποια εποχή - όχι και τόσο μακρινή.
Το να φας καλά είναι μια υπόθεση καθημερινή. Με την επίσκεψη στο κοντινό αυτό εστιατόριο της Γλυφάδας, γίνεται και μια ακόμη εκδρομική εμπειρία: Στο μάτι απλώνεται η θέα του Σαρωνικού ως την Αίγινα και τη Σαλαμίνα, με την πυκνή δόμηση αυτής της περιοχής των νοτίων προαστίων να συνεχίζει ανεβαίνοντας λίγο πριν από το ευρύ πλάτωμα που είναι κτισμένο το εστιατόριο. Από τη βεράντα το καλοκαίρι ατενίζεις στα πόδια σου όλο το πανόραμα των λευκών κτισμάτων, της γαλάζιας θάλασσας που στραφταλίζει στις ακτίνες του ήλιου που δύει. Η δροσιά είναι αισθητή καθώς η αύρα του βουνού κατεβαίνει από το βουνό ψηλά, ενώ το χειμώνα οι φλόγες από το τζάκι λικνίζονται κόκκινες και λαμπερές από τον αέρα που μπαίνει από την καμινάδα.

Το Μαντρί - εσωτερικό

Θα τελειώσεις το δείπνο σου ή το γεύμα - ανάλογα με την ώρα που ανέβηκες ως εκεί πάνω, έχοντας ευφρανθεί γευστικώς αλλά και οπτικώς. Η εξοχή λίγο έξω από το σπίτι σου: ήταν μια ιδέα που σε άφησε ευχαριστημένο.
Δεν έχω πάει σ' αυτό το εστιατόριο αλλά από τις περιγραφές και από τις φωτογραφίες, είναι κάτι που θα κάνω προσεχώς. Η Αργυρούπολη άλλωστε είναι ένα μέρος που προσφέρει τις ευκολίες και τη ζωντάνια της αγοράς, αλλά στην περίπτωση αυτή και την κοντινή πρόσβαση στον ωραίο Υμηττό. 👸

→ Φωτογραφίες, πληροφορίες: αρχική πηγή tripadvisor.com
→ Κουζίνα: Μεσογειακή, Μπάρμπεκιου, Ελληνική - Μέση τιμή 15 - 20 e - Ιστοσελίδα εστιατορίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις