Πανσέληνος του Οκτώβρη

Πανσέληνος του Οκτώβρη

Πανσέληνος στον ΌμιλοΠανσέληνος στη βεράντα 10:00 μμ
Ιστιοπλοϊκά στη ΒουλιαγμένηΙστιοπλοϊκά στη Βουλιαγμένη 6:30 μμ

October full moon

Πανσέληνος του Οκτώβρη μια καταπληκτική βραδιά —σκηνικό αντικρουόμενων αισθημάτων

Ήταν ανήμερα απόγευμα της Εθνική εορτής της 28ης Οκτωβρίου επόμενη του Αγίου Δημητρίου με έναν καιρό υπέροχο εντελώς καλοκαιρινό με θερμοκρασία 28 βαθμούς που κατέβηκα στη Βουλιαγμένη απόγευμα γύρω στις 6. Η προβλήτα ήταν γεμάτη κόσμο, καθώς και η κάτω μεριά με ανθρώπους με τα μαγιό, τις πετσέτες, τα καφεδάκια στο τραπέζι τους. Κανείς δεν ήταν στη θάλασσα μέσα εκείνη την ώρα, λίγο που δοκίμασα το νερό ήταν ζεστό αρκετά ώστε να αποτολμήσεις μια βουτιά. Αν ήταν νωρίτερα μάλλον θα είχα πέσει.

Όμιλος άποψη με πισίναΌμιλος άποψη με πισίνα 7:00 μμ

Η παρέα ήταν ευχάριστη, η ώρα περνούσε με μπίρες Stella Artois σε μικρά μπουκαλάκια πολύ ωραίες, πατατάκια νόστιμα και κουβέντα, αστεία, διηγήσεις με την ενδιαφέρουσα αναφορά στη Σίκινο νησί χωρίς τουρισμό μεγάλο κοντά στη Σαντορίνη, δίπλα στη Φολέγανδρο και στους Φούρνους. Πολύ ωραίο νησί έλεγε η φίλη μου μείναμε φέτος πολλές μέρες, ησυχία, ωραία μπάνια, φαγητό επίσης. Η ώρα περνούσε ώσπου βγήκε το φεγγάρι πανσέληνος του Οκτωβρίου με μια λάμψη εξαιρετική φωτίζοντας τη θάλασσα και τους γύρω λοφίσκους, δημιουργώντας ένα λαμπερό chemin d' amour - λέγεται, δρόμος των ερωτευμένων δηλαδή που είναι μεταξύ τους μαγεμένοι όπως το φως του φεγγαριού μαγεύει τη θάλασσα με τη λάμψη του που την ακίνητη σκοτεινιά της θέλει να φωτίσει με το ασημένιο του δρόμο που είναι ο δρόμος του φεγγαριού, για όσους μαγεμένοι αφήνουν κατά μέρος όλες τις θλίψεις που μπορεί να κουβαλούν και να αφιερώνονται στη μαγεία της νύχτας που πέφτει σιγά.

Full moonΠανσέληνος του Οκτώβρη 8:30 μμ
Γύρω τα φώτα των οικημάτων απ' τους χαμηλούς λοφίσκους της Βουλιαγμένης έρχονταν να ενωθούν με τη λάμψη του φεγγαριού στην ακύμαντη θάλασσα.

Σήμερα το σκηνικό παραμένει το ίδιο: ζέστη, ήλιος που κατά διαστήματα περνά από μια αραιή ομίχλη που θολώνει τη λάμψη του γαλάζιου. Ο καιρός λένε πως θα παραμείνει ο ίδιος και τον Νοέμβριο. Ένα ωραίο φθινόπωρο λοιπόν που δεν θέλει να αποδιώξει τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες, θέλει να τις κρατήσει για να θυμίζει πάντα πως το φθινόπωρο, είναι μια εξίσου όμορφη εποχή με το καλοκαίρι.

Γιάννης Σπανός

Γιάννης Σπανός Μίλα μου σαν τη βροχή


Μίλα μου σαν τη βροχή - Γιάννης Φέρτης
Πόλυ Πάνου

Κώστας Καπνίσης Αγάπη δηλητήριο


Αγάπη δηλητήριο - Πόλυ Πάνου

Ωστόσο παρά τα ευχάριστα γύρω η εικόνα σκοτεινιάζει από το ζοφερό αποτύπωμα του πολέμου, στη δική μας Μεσόγειο θάλασσα. » Οι βόμβες, οι καταστροφές, οι απερίγραπτοι ωμοί θάνατοι των Παλαιστινίων που σα να 'χουν επωμισθεί του λοιπού τις ωμότητες της τρομοκρατικής Χαμάς (κατ' ανάγκη λένε) εξ αιτίας της εχθρικής συμπεριφοράς και καταστροφής τους από τους Ισραηλινούς καθώς όταν το παιδί βλέπει το σπίτι του να καταστρέφεται τους γονείς του να σκοτώνονται από τη βόμβα γίνεται όταν μεγαλώσει τρομοκράτης για να εκδικηθεί την αδικία που του έπεσε στη ζωή του. Και στις ειδήσεις του ραδιοφώνου σήμερα εκτός από το θάνατο στη Θεσσαλονίκη από τον αναμμένο θερμοσίφωνο εν ώρα μπάνιου νεαρής κοπέλας - φριχτό γεγονός κι αυτό, δίπλα στη φλεγόμενη λωρίδα της Γάζα και στα διπλανά εδάφη του Ισραήλ, ακούγεται από τον εκφωνητή των ειδήσεων: 

Μήνυμα να αποτραβηχτούν στο κάτω μέρος της λωρίδας λένε οι Ισραηλινοί, εισερχόμαστε στη β΄ φάση του πολέμου με τη Χαμάς να απαντά πως θα σταματήσουν το πυρ αν ανταλλαγούν όλοι οι όμηροι τους με 'κείνους της τελευταίας τους τρομοκρατικής επιδρομής.»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στους πρόποδες του Υμηττού

Bubble-Tea

Πλατεία Εσπερίδων