Απέραντο Γαλάζιο

Απέραντο Γαλάζιο

Βάρκιζα - Endless Blue

Endless Blue

Ήταν μια πολύ ζεστή μέρα τέλος Αυγούστου πια, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα. Ήταν απόγευμα που ξεκινήσαμε για μπάνιο - που; στη Βάρκιζα. Λίγο μετά το τέλος της οικιστικής ακτής της Βάρκιζας, ακριβώς μετά την πλάζ Για Μπανάκι, φτάσαμε στο Απέραντο Γαλάζιο. Μια ολότελα αμμώδης ακτή που απλώνεται στον κόλπο της Βάρκιζας τριπλάσιος από τον κόλπο της Βουλιαγμένης.

Βάρκιζα Απέραντο Γαλάζιο

Καθίσαμε για καφέ στο παραλιακό εστιατόριο με θέα αυτό το πράγματι απέραντο γαλάζιο. Μετά κατ' ευθείαν στη θάλασσα. Ήταν ήρεμη με ελάχιστους κυματισμούς, προχωρούσες στα ρηχά λίγο και μετά ο υπέροχος βυθός με την άμμο να φαίνεται με το μάτι σαν κοιτούσες κάτω. Χρώμα γαλάζιο διαυγές και αστραφτερό, δροσιά του νερού, η θέα της Βάρκιζας δεξιά σου αριστερά του δρόμου που έβγαινα από Βάρκιζα για Σαρωνίδα.

Βάρκιζα - Ακτή Απέραντο Γαλάζιο

Μια υπέροχη εμπειρία καλοκαιριού αυτή η ακτή, που απλώνεται σε μεγάλο μήκος όλο άμμο, βρεγμένη από το κύμα που εκεί τα παιδιά έφτιαχναν λάκκους, με το νερό μέσα, εκεί όπου άφησα κι εγώ τις σαγιονάρες για να μπω στο νερό. Χρειάζεται όμως προσοχή που θ' αφήσεις τις σαγιονάρες γιατί στο γυρισμό απ' τη θάλασσα μπορεί και να μη τις βρίσκεις καθώς η παραλία είναι ατέλειωτη, πολύς κόσμος, παιδιά που φτιάχνουν τα κτίσματα στην βρεγμένη άμμο. Επίσης χρειάζεται προσοχή όταν περάσεις τα ρηχά προς βαθειά πηγαίνοντας γιατί αν δεν κολυμπάς και στέκεσαι στο νερό μπορεί να απομακρυνθείς πολύ απο το ρεύμα της θάλασσας και η ακτή μπορεί ν' απομακρυνθεί πολύ. Όταν σκεφείς να βγεις πρέπει να κολυμπήσεις τότε αρκετά κόντρα στο ρεύμα των κυμάτων που λαμπιρίζουν παίζοντας με τον αέρα και τον ήλιο.

Ένα θαυμάσιο μπάνιο μόλις λίγο μετά τη γνωστή Γλυφάδα με τις ελάχιστα ικανοποιητικές παραλίες από απόψεως θαλάσσιων νερών θολά θα 'λεγα, κλειστές το πιο πολύ ακτογραμμές, πάρα πολύ κόσμο σ' εκείνες που είναι κοντά στις γραμμές του τραμ.

Related Φωτο αρχική πηγή Trip Advisor, Love is the only Solution υπέροχο τραγούδι με καλοκαιρινή διάθεση

Στη μνήμη των 18 μεταναστών που κάηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, στο δάσος της Δαδιάς Έβρου τον Αύγουστο του 2003


Ποιος έχει λόγο στην αγάπη - Φίλιππος Πλιάτσικας
Γράφω μεθυσμένα λόγια
και τα κρύβω στα χαρτιά
Του ονείρου τα ρολόγια
κουδουνίζουν δυνατά
Ποιος έχει λόγο στην αγάπη
για να έχει την ευθύνη
για να του πει να σταματήσει
να μη με πονάει εκείνη

Στίχοι, Μουσική Φίλιππος Πλιάτσικας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στους πρόποδες του Υμηττού

Bubble-Tea

Πλατεία Εσπερίδων