Υψηλή Ραπτική

Υψηλή Ραπτική

Υψηλή Ραπτική 2021Haute Couture

Haute Couture

Η Εσθήρ εργάζεται ως επικεφαλής μοδίστρα στον οίκο Ντιορ στο Παρίσι. Μένει μόνη της σε μια εξοχική κατοικία στα περίχωρα και σε λίγο καιρό θα βγει στη σύνταξη. Μια μέρα γνωρίζεται με την Αραβικής καταγωγής Ζαντ, που της φέρνει πίσω την τσάντα της που της είχαν κλέψει στο μετρό. Αυτό γίνεται η αιτία να πιάσει δουλειά στον οίκο μόδας καθώς η Εσθήρ τη συμπάθησε και πρόσεξε ένα διαφαινόμενο ταλέντο της στα χέρια και την προσλαμβάνουν ως μαθητευόμενη στον οίκο μόδας.

Στοιχεία ταινίας

Haute Couture
IMDb
  • Τίτλος: Υψηλή Ραπτική (Haute Couture)
  • Σκηνοθεσία: Sylvie Ohayon
  • Πρωταγωνιστούν: Nathalie Baye, Lyna Kouhdri, Pascale Arbillot
  • Έτος: 2021
  • Διάρκεια: 100΄
  • Χώρα: Γαλλία
  • Τόποι γυρισμάτων: Ατελιέ Ντιορ, λεωφ. Μοντέγν Παρίσι
  • Αξιολόγηση: 💧💧💧

Τα παρασκήνια των επιδείξων μόδας

Ο κόσμος της υψηλής ραπτικής, οι προετοιμασίες για την κολεξιόν, η ζωή στη σκιά των μεγάλων επιδείξεων. Η μέθοδοι και η τάξη, η ευσυνειδησία των μοδιστρών ενός επιφανούς οίκου μόδας για να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο ντεφιλέ, η εξουθενωτική εργασία. Επίσης η ζωή του ιδρυτή του οίκου Κριστιάν Ντιορ, η διαδρομή στο χρόνο. 

Από την άλλη μεριά η ζωή των Αράβων μεταναστριών στο Παρίσι, τα προβλήματα στο σπίτι τους, οι αξιόποινες πράξεις ως αποτέλεσμα των ανεχειών τους, μια πιθανή διέξοδος μέσω μιας καλά αμοιβόμενης δουλειάς - τέλος, η δυνατότητα για τους τυχερούς, της ενσωμάτωση τους στο δυναμικό μια ξένης χώρας και το αποτέλεσμα στην προσωπική τους ζωή. Η φιλία τελικά είναι το έπαθλο της προσπάθειας φιλία που υπερβαίνει τα όρια των διαφορετικών εθνικοτήτων και τάξεων. Οι άνθρωποι δεν είναι μόνοι και πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα βρεθεί κοντά σου να σου τείνει μια χείρα βοηθείας - είναι το κοινωνικό επιμύθιο της "Υψηλής Ραπτικής" - μιας ευχάριστης και καλογυρισμένης ταινίας.

Related [Dior and I] εδώ


Υψηλή Ραπτική σκην. Sylvie Ohayon 2021

La Vie par Procuration - Jean-Jacques Goldman τραγούδι στη ταινία

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στους πρόποδες του Υμηττού

Bubble-Tea

Πλατεία Εσπερίδων