Βόλτα στη Βούλα

Βόλτα με καλοκαιρία στη Βούλα

Agios Ioannis Park
Agios Ioannis
Tentzero
Πάρκο Αγίου ΙωάννουΠίσω όψη Αγίου ΙωάννουΟδός Πλαστήρα

Βγαίνοντας απ' το σπίτι μου για κάποια δουλειά πάντα σκέπτομαι μήπως πάω στη Βούλα καθώς απέχει το ίδιο περίπου απ' το σπίτι μου, με τη Γλυφάδα καθώς βρίσκομαι στα όρια των δύο Δήμων. Να πάω αριστερά σκέπτομαι ή δεξιά; Αν είναι ώρα αιχμής πάω για Βούλα καθώς το πάρκιν εκεί είναι μάλλον ευκολώτερο, βρίσκεις θέση σε λίγη ώρα, έξω από του Σκλαβενίτη στη Βασιλέως Παύλου ή περιμένεις λίγο να αδειάσει κάποια θέση.

Η Βούλα είναι πιο "συμμαζεμένο" μέρος καθώς όλα είναι κοντά: καταστήματα, εστιατόρια, καφέδες μπορείς με τα πόδια να διασχίσεις το εμπορικό κέντρο, να ψωνίσεις και να πιεις τον καφέ σου που συνήθως είναι για μένα ένας μονός καπουτσίνο, μέτριος με μαύρη ζάχαρη και κανέλλα - ζεστός. Αν θέλεις μια high ατμόσφαια, πας στο Family - το μόνο σημείο στην ευρύτερη περιοχή Γλυφάδας - Βούλας - Βουλιαγμένης, με πολύ ωραίο χώρο, διακόσμηση, μουσική, εδέσματα. Το μέρος αυτό ήταν πρωτύτερα οι Ναϊάδες, όπου ήταν μια καλή επιλογή για βραδινή διασκέδαση - κάποτε τραγουδούσε εκεί ο Ιερεμίας, ο γνωστός τραγουδιστής των Charms.

Στον πεζόδρομο της Βασιλέως Παύλου είναι στη σειρά τα εστιατόρια, όλα πολύ καλά. Έχει και εστιατόριο για ψαρικά το Μανταλένα, όπου φτιάχνουν και σούσι με σολομό - κάθεσαι έξω στο στεγασμένο χώρο με τις διάφανες ζελατίνες κλεισμένος και είναι σα να 'σαι στο ύπαιθρο καθώς παρατηρείς την κίνηση του δρόμου, τους περαστικούς με τη σόμπα με τη φλόγα να ζεσταίνει το χώρο κοντά σου - δεν είναι κι άσχημο αυτό - να κάθεσαι έξω, εκτός κι αν κρυώνεις υπερβολικά και θέλεις να τρως μέσα στο χώρο, κάτι που δεν διαθέτουν όλα από αυτά τα εστιατόρια ιδίως το Senorita ένα Μεξικάνικο με απίθανη frozen Margarita.

Στον παράλληλο της Βασιλέως Παύλου οδός Πλαστήρα, ένας δρόμος με μαγαζιά, φούρνο, οπωροπωλείο, μίνι μάρκετ, βρίσκεις πάλι εστιατόρια, wine bars στον κάθετο με τη Πλαστήρα - στο τέρμα της δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννου, ένα άλλο wine bar με τραπέζια έξω σε στυλ βαρέλια, και ψηλά σκαμνιά όπου μαζεύεται κόσμος και είναι πάντα με κίνηση που σε κάνει να αναρωτιέσαι πως μαζεύει τόσο κόσμο... Επίσης υπάρχει ένα στεγασμένο εστιατόριο στη στοά το "Τέντζερο" όπου κάνουν πολύ καλή ελληνική κουζίνα π.χ. σουτζουκάκια.

Γενικά η βόλτα στη Βούλα έχει πολλές διευκολύνσεις για τα ψώνια αλλά και επιλογές για τη διασκέδαση ή το φαγητό, μέρη, όλα μαζεμένα στη και γύρω, από τη κεντρική Βασιλέως Παύλου - ένας δρόμος περίπου τριών χιλιομέτρων όπου παλιά πηγαίναμε με τα ποδήλατα σινεμά και τρώγαμε και γύρο, που υπήρχε έξω από ένα σινεμά τη "Βιολέτα" προς το κέντρο του δρόμου, πιο πριν υπήρχε ο "Πλανήτης" που τώρα είναι στο σημείο εμπορικό κέντρο και ο Σκλαβενίτης - δύο θερινά σινεμά που μάζευαν πολύ κόσμο όλα τα βράδια του καλοκαιριού που συχνά δεν έβρισκες θέση και καθόσουν μπροστά περιμένοντας τη βραδινή ν' αλλάξεις θέση έστω μόνο να ξαναδείς την αρχή - που είχες συχνά χάσει.


Elvis - Marguerita 1963 Ταινία Ξεφάντωμα στο Μεξικό (Fun in Acapulco)

Going Through feat Πασχάλης (Αρβανιτίδης) - Σχολείο 2006

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στους πρόποδες του Υμηττού

Bubble-Tea

Πλατεία Εσπερίδων