Αρχιπέλαγος Αιγαίο

Αιγαίο - Ελληνικό Αρχιπέλαγος

Αιγαίο πέλαγοςΑνεμόμυλος του Αιγαίου

Τα πλοία πάνε κι έρχονται στο Αιγαίο πέλαγος. Ένα Αρχιπέλαγος με πλούσια ιστορία που περιβάλλει πανταχόθεν την Ελλάδα - του Βορά εξαιρουμένου φυσικά, με τα πάμπολα νησιά που της προσδίδουν τον χαρακτήρα μιας νησιώτικης χώρας, ενός μέρους παράδοσης, πολιτισμού, τουρισμού καλοκαιρινών διακοπών.

Σήμερα οι Τούρκοι διεκδικούν το μισό Αιγαίο - κάτι που είχαν από χρόνια στο μυαλό τους εξ αιτίας των ακτών της Μικράς Ασίας, παραβλέποντας σκοπίμως πως αυτό είναι εκ των πραγμάτων αντίθετο με το δίκαιο της υφαλοκριπίδας των νησιών - καθιστώντας το επεκτατικό τους αίτημα παντελώς αδιανόητο, παράλογο, νομικά αθεμελίωτο.

💦Τυχόν αποδοχή οποιουδήποτε τύπου "συγκυριαρχίας" με την Τουρκία, θέτει αυτομάτως τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σε κίνδυνο, ρίχνοντας τα βορρά σε μελλοντικές επεκτατικές διεκδικήσεις της γείτονος χώρας.

Έκθεση Φωτογραφίας στο Experience Park Ελληνικού

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος στην πλατεία Α του Experience Park θα φιλοξενήσει την έκθεση φωτογραφίας «Αρχιπέλαγος» του Στράτου Καλαφάτη, από τις 24 Αυγούστου μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.
Στηριγμένος στην πεποίθηση του Ruggiero Romano ότι το Αρχιπέλαγος είναι μια πόλη, ο Στράτος Καλαφάτης αποτυπώνει τη θεματική της υδάτινης πόλης φωτογραφίζοντας τα πλοία και τις διαδρομές τους σε συνάρτηση με το ανθρώπινο στοιχείο. Με αφετηρία τη γενέτειρά του και το βορειότερο λιμάνι του Αιγαίου, την Καβάλα, ενώνει την ύλη με τη ρευστότητα και μας ταξιδεύει στο Αιγαίο σε μια «μικρή Οδύσσεια».

Ο Στράτος Καλαφάτης σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη, φωτογραφίζει, διδάσκει και οργανώνει δράσεις που αφορούν τη δημιουργική φωτογραφία.Τα τελευταία τριάντα χρόνια, παρουσιάζει τις φωτογραφικές του εργασίες, σε ιδιωτικές γκαλερί, μουσεία, φεστιβάλ και διοργανώσεις τέχνης σε όλο τον κόσμο. Μαζί με το Αρχιπέλαγος, έχει ολοκληρώσει μακροχρόνιες φωτογραφικές εργασίες όπως, οι Αρχέτυπες Εικόνες, το Ημερολόγιο 1998-2002, η Saga, ο Άθως – Τα χρώματα της πίστης. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία με τις εκδόσεις Άγρα και εκπροσωπείται από την γκαλερί Bernier / Eliades.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 11 Σεπτεμβίου και λαμβάνει χώρα στη Α΄ πλατεία του Πάρκου Experience Ελληνικού.

Εξ αφορμής: experiencepark.theellinikon.com.gr👉


Μεσ' του Αιγαίου τα νησιά νερά - Γιάννης Πάριος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στους πρόποδες του Υμηττού

Bubble-Tea

Πλατεία Εσπερίδων