Καρέ του Έρωτα

Το Καρέ του Έρωτα - Κωμωδία καταστάσεων
Γλυφάδα Διαδόχου Παύλου - 3η Μαρίνα, ΘέατροΙούλιος 2022 Το Καρέ του ΈρωταVideo - Ταινία Το Καρέ του έρωτα 1986 Εισαγωγή

Η κωμωδία του αείμνηστου Κώστα Πρετεντέρη "Tο καρέ του έρωτα", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Φρατζεσκάκη, απόψε στις 8:30 στο Φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας, στο υπαίθριο θέατρο της Γ΄ Μαρίνας.

Γραμμένο τη δεκαετία του΄70, (1976) το θεατρικό έργο συνδυάζει με επιδεξιότητα την ερωτική κωμωδία με την αστυνομική πλοκή και έχει κοινωνικές αναφορές.

Σα να κατρακυλάνε βότσαλα σε σκάλα από άσπρο μάρμαρο —Σταμάτης Φασουλής, ηθοποιός για τον Κώστα Πρετεντέρη. Είχε ένα μεγάλο χάρισμα: Δεν ακολουθούσε την εποχή του, πήγαινε μαζί της χέρι-χέρι. Δεν περίμενε να διαμορφωθεί μια κατάσταση και μετά να την ακολουθήσει. Ηταν αυτός ο ίδιος που έμπαινε απ’ τους πρώτους και τη διαμόρφωνε». Δεν είναι και λίγο αυτό…

Το Καρέ του Έρωτα - Υπόθεση : Σε ένα κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας, ο βαθύπλουτος βιομήχανος και εφοπλιστής Μάρκογλου, (Κώστας Καρράς) ζει τον έρωτά του με την αρκετά νεότερη ερωμένη του, έχοντας στην παρέα τους και τη μητέρα της κοπέλας (Σούλη Σαμπάχ), μαζί με τον συγγραφέα σύντροφό της. Μια λεπτομέρεια όμως θα αναστατώσει την ηρεμία τους. Καταφθάνει από το εξωτερικό η σύζυγος του Μάρκογλου, η Έλλη (Μάρω Κοντού). Επίσης, καταφθάνει και ένας δικηγόρος, ο οποίος μάλιστα πρέπει να διαπράξει έναν ...φόνο. Μέσα σε όλη αυτή την παρέα υπάρχει και ο μπάτλερ του Μάρκογλου, ο οποίος έχει …σύγχρονες αντιλήψεις περί σχέσεων!

Το πνεύμα του έργου εντάσσεται στη "φαρσοκωμωδία" - είδος που διάλεξε εδώ να αναπτύξει ο Κώστας Πρετεντέρης παρά στη "κωμωδία καταστάσεων" (boulevard) - με μαεστρία ανακατεύοντας, κοινωνικές τάξεις, συζύγους, προσθέτοντας ως κρεσέντο, μια αστυνομικού είδους, εξέλιξη.

Είναι μία παράσταση με αυθεντικές μουσικές της δεκαετίας του ΄70, αλλά και κοστούμια πιστά στην εποχή, τα οποία έχει επιμεληθεί η Κυριακή Γάσπαρη. Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Κυριακή Γάσπαρη, Έλενα Δελακούρα, Μάκης Πατέλης, Πέτρος Πέτρου, Θοδωρής Ρωμανίδης, Οδυσσέας Σταμούλης.
Στον ρόλο της Έλλης Μάρκογλου η Ελένη Φιλίνη.
Συντελεστές: Σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια: Γιώργος Φρατζεσκάκης
Συγγραφικό θεατρικό έργο: Καρέ του Έρωτα
Συγγραφεύς Κώστας Πρετεντέρης (1926-1978)
Σκηνικά: Alphonso Thiaby
Κοστούμια: Κυριακή Γάσπαρη σε συνεργασία με τον Γιώργο Φρατζεσκάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Βουτυρά.
Θεατρική Παραγωγή: Ε(Υ)ΦΟΡΙΑ ΓΕΛΩΤΟΣ

🎭 Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας 2022

Έλληνες Σκηνοθέτες μια λίστα εδώ 🎥

Το Καρέ του Έρωτα 1986 - Ταινία

Καρέ του έρωτα (1986) ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΡΑΣ-ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΥ

1986 Μάρω Κοντού Κώστας Καρράς "Το καρέ του έρωτα" - Σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Θεατρικά Β΄ - Το καρέ του έρωτα - Κ. Πρετεντέρη Ομιλίες των Φασουλή, Πρετεντέρη, Γεωργουσόπουλου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στους πρόποδες του Υμηττού

Bubble-Tea

Πλατεία Εσπερίδων