CC Rider

See See Rider

Elvis Presley 1972Elvis Presley
"C.C. Rider" Αρχική ονομασία - Άκουσε εδώ 🙉 Πρόκειται για ένα τραγούδι που προέρχεται από τα '20's της περιοχής του Νότου και το πρωτοτραγούδησαν μαύροι των περιοχών Νέα Ορλεάνη, Τζόρτζια, Κεντάκι... αναφέρεται ο τραγουδιστής των blues Big Bill Broonzy ως ο πρώτος εκτελεστής αυτής (του Presley) έκδοσης. Η ονομασία είναι έκφραση των μαύρων και αναφέρεται σε έναν ιεροκήρυκα του Νότου (κάτι σαν εξομολογητής) που του εξομολογείσαι τον πόνο σου...

Μια ξεχωριστή εμφάνιση, ένα τραγούδι μοναδικά τραγουδισμένο, ένα κατάμεστο θέατρο, μια super εκκεντρική εμφάνιση. Αυτό ήταν μέρος του σόου που έδοσε ο Έλβις χωρίς να παραλείψει κανένα από τα ¨κόλπα¨ που έκανε επί σκηνής!

Ανάλυση τραγουδιού


Related: CC Rider

Τι σημαίνει ο τίτλος του τραγουδιού; Τίποτα - το απόλυτο κενό μόνο μια αίσθηση του χάους χωρίς τίποτα παρά μόνο μια κραυγή αγωνίας για κάτι που χάθηκε... Τι έχω πάθει μαζί σου; είσαι κάτι που εξαφανίζεται μόλις κλείσω τα μάτια μου δεν μένει παρά μια οπτασία αυτού που υπήρξε.

Η σημασία αυτού του τίτλου καθώς και τα λόγια είναι διττή: από τον τίτλο έχει δύο όψεις - όπως ακούγεται και όπως γράφεται. Από τα λόγια η σημασία είναι διπλή: και της αγάπης και της εγκατάλειψης. Από τη μία αγαπάς από την άλλη αφήνεις για κάποιον /α άλλη.

Έτσι και τώρα. Όσες ταινίες κι αν γυριστούν, όσα τραγούδια κι αν παιχτούν ο Έλβις Πρίσλει έχει φύγει εδώ και 40 και πλέον χρόνια. Το απόλυτο κενό της απουσίας του και όλα τα άλλα δεν είναι παρά εικονική πραγματικότητα. Κι εδώ μια διπλή σημασία.


Elvis Presley On Tour (Aloha from Hawai) 1972 - See see Rider
Σε όλες τις συναυλίες των 70's ο Presley χρησιμοποίησε πάντα - ως μουσική έναρξης, την ίδια Intro εκτέλεση της πολυμελούς καταπληκτικής ορχήστρας του.

See see Rider - Lyrics

Oh see, see see rider
Oh, see what you have done
I said see, see see rider
Oh, see what you have done
Girl, you made me love you
And now, now, now your lovin' man has gone
When I see
Well, I'm going away, baby
And I won't be back till fall
Well, I'm going, going, going, going away baby
And I won't be back to fall (yeah, yeah, yeah)
And if I find me a good girl
Then I won't, I won't, I won't be back at all (See see rider)
Hear what I say (See see rider)
Yeah, yeah, yeah
Yeah, yeah, yeah

See see Rider - Lyrics

Για δες ταξιδιώτη δες τι έπαθα
Κορίτσι μ' έκανες να σ' αγαπήσω
αλλά να τώρα φεύγω
Φεύγω και δεν θα γυρίσω πριν το φθινόπωρο
Φεύγω μακριά
κι αν βρω ένα άλλο καλό κορίτσι
δεν θα γυρίσω ποτέ πίσω ξανά

Elvis Presley 1977 θάνατος - 2022 σήμερα 45 χρόνια μετά: Ο Elvis Presley το φτωχόπαιδο από το Τουπέλο του Μισισιπή, που έγινε ο βασιλιάς του ροκ (The King), ζει και θα ζει για πάντα...! γιατί ήταν - εκτός του μεγάλου του φωνητικού ταλέντου, αυθόρμητος και έδινε τα πάντα επί σκηνής...

See See Rider Elvis Presley 1977 (original US South music)
Στις τελευταίες συναυλίες των 70's ο Presley χρησιμοποίησε πάντα - ως μουσική έναρξης, την εισαγωγή από τη Βαλκυρία του Ριχάρδου Βάγκνερ (Στο συγκεκριμένο video τον βλέπουμε να πίνει Coca-Cola - μια εποχή που δεν είχαν βγει οι light! φαντάσου θερμίδες!)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στους πρόποδες του Υμηττού

Bubble-Tea

Πλατεία Εσπερίδων