Α΄ Μέρα στη θάλασσα

Μάιος - μήνας των λουλουδιών και της θάλασσας

Γλυφάδα - Α΄ Μαρίνα
Γλυφάδα - Α΄ Μαρίνα θέα Αστέρια

Ο Μάιος είχε μπει για τα καλά. Σε λίγο θα φθάναμε στη γιορτή Κωνσταντίνου & Ελένης ορόσημο για ν' αρχίσει κανείς τα μπάνια. Η μέρα ήταν ζεστή, αν φορούσες κάποιο σακάκι έπρεπε να το βγάλεις γιατί έσκαγες απ' τη ζέστη. Σκέφτηκα να κατέβω στη παραλία - δεδομένου ότι είχα πληροφορηθεί πως ο δήμαρχος είχε κάνει εργασίες στο παραλιακό μέτωπο όπως καθαρισμό της άμμου, αντικατάσταση φθαρμένων ομπρελών κλπ.

Έφθασα στην παραλία στο σημείο 1η Μαρίνα Γλυφάδας. Ο κόσμος ήταν ελάχιστος, στη θάλασσα μέσα δεν είδα κανέναν... Πλησίασα να δοκιμάσω το νερό ήταν απόλυτα κρύο. Έξω ο ήλιος έκαιγε, δεν φυσούσε, μια υπέροχη μέρα.

Κάθισα στην ομπρέλα τι κρίμα δεν είχα κάποιο βιβλίο μόνο μια λάιτ κόκα κόλα που συνέχισα να πίνω απ' το χάρτινο ποτηράκι που έβγαλα απ' την τσάντα. Πέρα ήταν αραγμένη μια θαλαμηγός και κοντύτερα ένα κότερο - μάλλον ιστιοφόρο. Οι ακτίνες διέγραφαν την τροχιά τους στον ουρανό, δημιουργούσαν ένα στρογγυλό ίσκιο πίσω απ' την ομπρέλα όπου καθόμουν. Ήταν όλα υπέροχα, ο καιρός, η θέα, τ' Αστέρια στ' αριστερά ένα ορόσημο για τις παλιές καλές εποχές. Δίπλα το ρεστοράν-καφετέρια Arc, πάνω στη θάλασσα με θέα αυτό που έβλεπα.

Είχε περάσει το μεσημέρι, η πρώτη αίσθηση του καλοκαιριού επίσης - ήταν μια αίσθηση πως όλα επαναλαμβάνονται, όλα είναι στη θέση τους την κατάλληλη στιγμή. Το ίδιο μοτίβο της ζωής για τον καθένα ήταν αμετακίνητο ως προς τις επιλογές αιώνιο, ανυπέρβλητο. Γιατί; Ίσως και 'μεις να είμαστε αιώνιοι, ανυπέρβλητοι...


Vamos a la playa - Pedro Capó, Farruko Calma

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στους πρόποδες του Υμηττού

Bubble-Tea

Πλατεία Εσπερίδων