Δύο βασιλικές οδοί

Στην πλατεία της Βούλας

Σιντριβάνι Βούλας
Σιντριβάνι πλατείας Βούλας
Ο βασιλιάς Παύλος έδοσε το όνομα του σε δύο δρόμους των νοτίων προαστίων - στη Γλυφάδα η παραλιακή οδός την οποία διασχίζει το τραμ ερχόμενο από την παραλιακή λεωφόρο για να μπει στη Γλυφάδα, ο άλλος δρόμος διασχίζει - από το Ασκληπείο ξεκινώντας, όλο το μήκος της έκτασης της κάτω Βούλας για να βγει στην παραλιακή λεωφόρο στη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Η παραλιακή οδός της Γλυφάδας λέγεται διαδόχου Παύλου, η κεντρική οδός της Βούλας, βασιλέως Παύλου (ΤΚ 16673). Αυτοί οι δρόμοι ως προς την ονομασία όλο συγχέονται - ποια είναι η διαδόχου; ποια είναι η βασιλέως; Άμα όμως πηγαίνεις συχνά, οπωσδήποτε θυμάσαι την κάθε μία.

Εκτός από το κόκκινο γλυπτό άγαλμα, που αντίστοιχο υπάρχει και στη Βάρκιζα (στο Π. Φάληρο το έβγαλαν) υπάρχει και ένα πολύ ωραίο σιντριβάνι απέναντι ακριβώς από το φούρνο Χωριάτικο από τη μία από την άλλη το Dio mio - το πρώτο καφέ μετά την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου, είναι το Fontanina. Στην εκκλησία απέναντι λίγο μετά είναι το ωραία διακοσμημένο Family και μετά η ταβέρνα Αντώνης με τα ψητά κρέατα και τους μεζέδες. Ακολουθούν το Senoritas, το Μανταλένα με ψαρικά, το Κεμπάπ, το Μασάτι το Δένδρο, το καινούργιο μπαρ ρέστοραντ καφέ We Sud,  τέλος το Sushi restaurant και απέναντι το Meat Bar /Δρακούλης (πανάκριβο).

Αυτά είναι κατ' επιλογήν, τα εστιατόρια γύρω από το Σιντριβάνι που βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας Αγίου Αλεξάνδρου στη Βούλα. Κεντρικό σημείο που γύρω του περιστρέφεται  ο σφυγμός της πόλης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στους πρόποδες του Υμηττού

Bubble-Tea

Πλατεία Εσπερίδων