Esplanade

Μέρη των Νοτίων προαστίων - Βάρκιζα

Βάρκιζα - Κεντρική πλατεία

Καιρό έχω να πάω στη Βάρκιζα... Έτυχαν διάφορα που δεν σ' άφηναν να ξεμυτίσεις λίγο πιο έξω Αδιαθεσίες, καθημερινές έννοιες - κυρίως μια διάχυτη απαισιοδοξία που την προκαλούσαν τα νούμερα της πανδημίας, οι νοσηλευόμενοι, οι θάνατοι κι ήρθε και το τελευταίο η παράνοια του Ρώσου ηγέτη που την εξέτραφαν ως "το αυγό του φιδιού" φίλοι και εταίροι αναπαυμένοι στη μακαριότητα των οικονομικών τους μετρήσεων, των διασκέψεων τους με αγακαλιές και φιλιά στις συναθροίσεις τους.

Η Βάρκιζα είναι πολύ ωραίο μέρος, έχει τη θάλασσα που την περιζώνει καθώς και την παραλία με το ατέλειωτο πλακόστρωτο, τα παγκάκια, τους αραιούς περιπατητές - πάντα θα υπάρχει κάποιος σκύλος που θα τρέχει δίπλα στο αφεντικό του Μια ειδυλλιακή εικόνα καθώς από μακριά φθάνει στα μάτια σου όλος ο κόλπος της Βάρκιζας (τεράστιος) με τη Σαρωνίδα στο τέλος του ν' απλώνεται στα πόδια των χαμηλών οροσειρών.

Ένα ωραίο καφέ είναι το "Εσπλανάντ" που ανακαινίσθηκε πρόσφατα. Εκεί μπορείς να καθίσεις έχοντας δίπλα σου το ζεστό καφέ, τα πράγματα σου όπως το κινητό γιατί όλο και κάποιος μπορεί να σε πάρει τηλέφωνο ή να θυμηθείς ο ίδιος να πάρεις. Η τζαμαρία στεγάζει έναν άλλο χώρο όπου κι άλλοι άνθρωποι κάθονται που δεν ενοχλούνται από το κρύο που δεν εξαλείφουν οι σόμπες όπως πιστεύουν όσοι κάθονται μέσα. Ωραία διακόσμηση με διαφορετικά τραπέζια και καρέκλες, που συνθέτουν ένα αρμονικό και μοντέρνο σύνολο. Η εξυπηρέτηση πολύ καλή από μια κοπέλα που σε υποδέχεται και στη συνέχεια έρχεται ευγενικά στο τραπέζι να πάρει την παραγγελία.

Εγώ πήρα τον συνηθισμένο καπουτσίνο μέτριο με μαύρη ζάχαρη καθώς και ένα τόαστ που ήταν πολύ ωραίο σερβιρισμένο με τέλειες τηγανιτές πατάτες. Αυτό φυσικά δείχνει πόσο καλό θα είναι και  το φαγητό αν παραγγείλεις για μια άλλη μέρα που έχεις σκεφτεί να φας έξω. Κόσμος διαβαίνει στο πεζοδρόμιο μπροστα στη καθαρή ατμόσφαιρα χωρίς να υπάρχει συνωστισμός - μια διάχυτη ήρεμη ατμόσφαιρα. 

Σίγουρα θα ξανάρθουμε και ως τότε, έχουμε πάρει ήδη το δρόμο της επιστροφής από τον στριφογυριστό παραθαλάσσιο δρόμο που ζήτημα είναι αν έχει άλλος δρόμος στην Ελλάδα καλύτερη θέα.


Κρουαζιερόπλοιο - Καίτη Γαρμπή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στους πρόποδες του Υμηττού

Bubble-Tea

Πλατεία Εσπερίδων