Φθινοπωρινή Κυριακή

Κυριακάτικη βόλτα στο κέντρο

Παλιά Γλυφάδα - Άγιος Κωνσταντίνος

Ψάχνοντας για φαρμακείο εφημερεύον κατέβηκα στο κέντρο στην οδό Άγγελου Μεταξά διασχίζοντας από την οδό Κύπρου τις διασταυρώσεις με τους γνωστούς δρόμους - Λαμπράκη, Δούσμανη, Μαραγκού, Παπανδρέου, Καράγιωργα, για να μπω στη Μεταξά γιατί δεν ήξερα το νούμερο που έπεφτε...

Το σημείο που στρίβεις για το κέντρο της Γλυφάδας είναι η Λαζαράκη που φθάνει ως την αρχή της Μεταξά για να συνεχίσει μαζί της παράλληλα. Ως εκεί η περιοχή λέγεται Κατράκη όπου και η στάση του τραμ. Είναι πολύ ωραία περιοχή με ιστορικό ενδιαφέρον την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου - μια πέτρινη βυζαντινή με τρούλο εκκλησία γνωστή για το πανηγύρι του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης καθώς και για τις τελέσεις γάμων με πλήθος καλεσμένων. Η εκκλησία κοσμείται με τοιχογραφίες που φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Κωνσταντίνος Παρθένης.

Άλλα σημεία είναι οι φούρνοι Χωριάτικο, Απολλώνιο, το υπερκατάστημα Public, ο Χόντος, Μπαλάσκας, Κοσμικόν ζαχαροπλαστείο, Sony τηλεοράσεις, Παπαϊωάννου είδη κιγκαλερίας, Kodak φωτογραφίσεις - εμφανίσεις films, μετατροπές σε dvd, Pasteria, Everest και πολλά άλλα. Ήταν Κυριακή και θα περίμενε κανείς ότι θα είχε πολύ κόσμο γι' αυτό και δεν κατεβαίνουμε πια στο κέντρο Κυριακές και αργίες... και όμως ο κόσμος ήταν λιγοστός αλλά χωρίς να μπορείς να πεις πως δεν είχε κίνηση. 

Ήταν μια όμορφη φθινοπωρινή Κυριακή γύρω στη μία η ώρα. Η θάλασσα φαινόταν από τη πλατεία Κατράκη και τους κάθετους σ' όλο το μήκος της διαδρομής δρόμους. Κάθε δρόμος είχε και το δικό του κοινό - κόσμος που περπατούσε ανέμελα και καθόλου βιαστικά. Μια αίσθηση αναζωογόνησης παρούσα που γινόταν εντονότερη όσο περνούσες σε όλο το μήκος του κεντρικού δρόμου. Ήταν η ηρεμία του τοπίου που ήταν αφιερωμένο στους Κυριακάτικους περιπατητές μιας πόλης πλέον που δεν θέλει συνωστισμούς και πολυκοσμία ή όταν αυτή προκύπτει οι αποστάσεις πρέπει να τηρούνται.

Αυτό το απομεσήμερο ήταν ενδεικτικό των καλών που προκύπτουν όσο κι αν όλο το σκηνικό είναι αποκαρδιωτικό λόγω πανδημίας: η εκκλησία με τον τρούλο της, τα τραπεζάκια στους φούρνους ή αλλιώς coffee-bakeries, snacks,

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στους πρόποδες του Υμηττού

Bubble-Tea

Πλατεία Εσπερίδων