Λαχματζούν - η Πίτσα της Αρμενίας

Αραβικές σπεσιαλιτέ - Πίτες και Σουτζούκια

Παστουρμαδόπιτα και ΛαχματζούνΒασ. Παύλου Βούλα - Λαχματζούν

Στη Γλυφάδα καθώς και στη Βούλα μπορείς να βρεις το ωραίο έδεσμα Λαχματζούν. Είναι Αραβική πίτα γεμιστή με κιμά, πιπεριές, σουτζούκι. Η γεύση αυτή είναι τέλεια όταν η πίτα είναι χειροποίητη, ωραία ψημένη, αφράτη αλλά λεπτή συγχρόνως. Η προέλευση του φαγητού Lahmatzoun είναι Αρμενία, Τουρκία, Μέση Ανατολή. Λέγεται και "η πίτσα της Αρμενίας".

Η γέμιση με τον κιμά κάνει όλο το αποτέλεσμα: ο κιμάς πρέπει να είναι αφράτος και να ενώνεται απολύτως με τις πιπεριές και με τα κομμάτια του σουτζουκιού που κι αυτό πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας και ιδιαιτέρως πικάντικο. Επιπροσθέτως μπαίνει πιπέρι καγιέν, κύμινο, ντομάτα φρέσκια και τυρί.

Αυτό το φαγητό βέβαια λόγω του σουτζουκιού δεν είναι ό,τι πιο υγιεινό καθώς το λουκάνικο είναι μάλλον παχυντικό και επιβαρυντικό διότι περιέχει λίπος - ωστόσο μια στο τόσο δε πειράζει μιας και η γεύση είναι πολύ πετυχημένη.

Κέντρο στη Μέση ΑνατολήΚέντρο στη Μέση Ανατολή - Natacha Atlas

Μια άλλη πολύ καλή συνταγή είναι το Αραβικό - προέλευση Mέση Ανατολή, Φαλάφελ: Πίτα τυλιχτή με λαχανικά και ρεβύθια πουρέ.Βασική του έκδοση είναι σε στρογγυλά κεφτεδάκια Το λαχματζούν είναι πίτα μεγάλη διπλωμένη στα δύο με τη γέμιση να φαίνεται στην άκρη της.

Μια βόλτα στην Άνω Γλυφάδα όπου βρίσκεται το "Οπισθοδρομικές Γεύσεις" αλλά και στη Βούλα στη Βασιλέως Παύλου θα σβήσει όλους τους ενδοιασμούς σας!

👳 Λαχματζούν φτιάχνουν επίσης και κυρίως - στα σουβλατζίδικα της οδού Μητροπόλεως στην Αθήνα.


Natacha Atlas - Amulet

Natacha Atlas - Mon amie la rose

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στους πρόποδες του Υμηττού

Bubble-Tea

Πλατεία Εσπερίδων