Οδός Παπανδρέου

Η οδός Ανδρέα Παπανδρέου (κάθοδος) ξεκινώντας απ' το Α΄κέντρο της Γλυφάδας (πλατεία Κατράκη) συνεχίζει ως επάνω, φθάνοντας αφού περάσει τη Βουλιαγμένης, στην οδό Δημητρίου Γούναρη. Γίνεται διπλής κατευθύνσεως πάνω από τη Βουλιαγμένης, για να κατέβει προς Γλυφάδα - Κέντρο κατόπιν, σε μονή κατεύθυνση (κάθοδος). Προς τη Βουλιαγμένης, και μετά τη διασταύρωση της λεωφόρου Σοφίας Βέμπο (κομμάτι της παλιάς Βουλιαγμένης), βρίσκονται η ΔΕΗ (Παπανδρέου 119), η ΕΥΔΑΠ καθώς και φούρνος (2), ψαράδικο, χαρτικά, κομμωτήρια (2), γίνεται δε και μεγάλη Λαϊκή αγορά με πολλά και ποικίλα είδη.

Πολλές φορές έχω πάει στη ΔΕΗ (προτού αλλάξουμε πάροχο - ειρήσθω εν παρόδω, χωρίς σημαντική διαφορά καθώς η μέτρηση των εκκαθαριστικών γίνεται από τον ΔΕΔΗΕ). Συνήθως όταν βρέθηκα εκεί ο καιρός ήταν πολύ καλός: ήλιος, γαλάζια λάμψη παντού, που σε προέτρεπε να καθίσεις κάπου για έναν καφέ, να συγκεντρωθείς στα όσα έπρεπε ενδεχομένως να κάνεις, ως την επιστροφή στο σπίτι.

Καφετέρια Sweet Leaf

Και λίγο πιο πάνω, το καλαίσθητο καφέ για μια μικρή ανάπαυλα πριν το μεσημέρι. Παράγγειλα τον συνηθισμένο καπουτσίνο ζεστό με πασπαλισμένη σοκολάτα. Υπήρχαν και περιοδικά σ' ένα τραπέζι της εισόδου, να ξεφυλλίσεις να περάσει η ώρα του καφέ. Στη βιτρίνα του μπαρ υπήρχαν μπισκότα, κέικ αν ήθελες. Κάθισα έξω ήταν καλοκαίρι, να βλέπω την κίνηση που ήταν λιγοστή βέβαια καθώς ο δρόμος δεν είναι αυτό που λέμε πολυσύχναστος σε περαστικούς. Αλλά και σε αυτοκίνητα, καθώς δεν κατεβαίνουν πολλά απ' τη Γούναρη. 

Εκεί κοντά σε ένα γυάλινο, μοντέρνο κτίριο γραφείων εργάζεται στη γραμματεία, μια φίλη μου η Δέσποινα που μένει στο Κερατσίνι .Μας είχε καλέσει ένα βράδυ να φάμε και μας περιποιήθηε πάρα πολύ αλλά από τότε είχαμε χαθεί. Θυμάμαι κάτι γεμιστά μανιτάρια τέλεια! Απ' το μπαλκόνι του δώματος του ανακαινισμένου σπιτιού της φαινόταν ως κάτω η θάλασσα του Πειραιά με τα φωτάκια των καραβιών αρόδο. Πολύ ωραία θέα καθώς τα κτίρια δεν είναι ψηλά, αφήνοντας το φουγάρο (παλιά καμινάδα) της ΔΕΗ να δεσπόζει στον εκείνη την ώρα, νυχτερινό ορίζοντα... 

Ένα μεσημέρι της τηλεφώνησα και ήρθε αμέσως να πιούμε έναν καφέ στα τραπεζάκια που είχε ο φούρνος που δίνει και φαγητό για το σπίτι. Ωραία φαγητά σε ταψιά ορθογώνια αραδιασμένα στην προθήκη στον πάγκο. Μπορείς να παραγγείλεις από την προηγούμενη βέβαια, ένα φαγητό και στο φτιάχνουν αν βέβαια περιλαμβάνεται στο μενού τους.

Πολλές φορές επιδιώκω να βρεθώ στην Παπανδρέου, με αφορμή να φθάσω ως τη Γούναρη. Εκεί κοντά βρίσκεται και το ψαράδικο "Θάλασσα" όπου μπορείς να πάρεις ψημένα ψάρια για το σπίτι, αλλά και να φας - το μεσημέρι μόνο. 

Λίγο πιο πάνω προς την Ιασωνίδου - (πολύ πιο πριν), ένα κατάστημα με ειδικότητα στην επισκευή ηλεκτρονικών συσκευών όπου μου επισκεύασαν δύο χαλασμένα cd player.

Δημοφιλείς αναρτήσεις