Αποτρόπαιη όψη

Σε τι κοινωνία ζούμε πια; Πίσω από την όψη μιας συνηθισμένης καθημερινότητας κρύβονται άνθρωποι με ένστικτα ζώου που δεν σταματά και δεν λυγίζει προκειμένου να ικανοποιήσει την επιθυμία του: να βρει την τροφή του κατασπαράσσοντας το ανύποπτο θύμα του.
Έτσι κι έγινε στο Μοσχάτο: ψιλικατζής αποπλανούσε νεαρό κορίτσι το οποίο δεν άντεξε μαζί με τον πόνο που του προκάλεσε άγνωστο αίτιο - το οποίο διερευνάται, με αποτέλεσμα να πέσει στις γραμμές του Ηλεκτρικού της περιοχής.
Αυτή η ιστορία τυλιγμένη στο περιτύλιγμα της γειτονιάς με τους γνωστούς μεταξύ τους κατοίκους που έρχονται σε καθημερινή επαφή - ανταλλάσσοντας νέα, συχνά εγκάρδιους χαιρετισμούς, έρχεται να διαψεύσει αυτό το φριχτό περιστατικό.

Ο μαγαζάτορας - κι αυτός νέος θύμα των σύγχρονων μέσων, με ψυχισμό οπωσδήποτε ειδεχθή έριξε τα πλοκάμια του σχεδίου της κατάκτησης του σ' ένα ανύποπτο κορίτσι που ερχόταν ν' αγοράσει τσιπς, σοκολάτες, τατού, βραχιολάκια, στο μαγαζί του. Έρμαιο του αρρωστημένου πάθους του για νεαρά κορίτσια πλησίασε κι αυτό, με σκοπούς να ικανοποιήσει τα σκοτεινά του ένστικτα. Αποτέλεσμα της ερωτικής εξέλιξης της γνωριμίας, η αυτοκτονία του κοριτσιού.

Μια κοινωνία με σκοτεινές πτυχές, με κίνητρα που δεν δικαιολογούνται έστω από κάποια προσωπική διεκδίκηση, μπαίνει στο πρώτο πλάνο του εκτροχιασμού των ηθών που μοιάζει πια να έχει γίνει η μάστιγα αυτής της κοινωνίας με το σύγχρονο, δήθεν προσωπείο.

Τι πρέπει να γίνει; να κλειστούμε περισσότερο στους εαυτούς μας φοβούμενοι όχι πια τον περαστικό στο σκοτεινό δρομάκι, αλλά τον διπλανό γνωστό μας άνθρωπο που για λόγους που εκείνος γνωρίζει μπορεί να στραφεί εναντίον μας ακόμη και κατά της ζωής μας ακόμη με το να γίνει ένας αποτρόπαιος ηθικός αυτουργός για ό,τι κακό επακολουθήσει.

Α΄ δημοσίευση 25/5/'19 - Περισσότερα για το περιστατικό στο Μοσχάτο εδώ

Δημοφιλείς αναρτήσεις