Εκδήλωση - συζήτηση στην πλατεία Σουρμένων

Στο τέρμα της οδού Ιασωνίδου (μετρό Ελληνικού), ακριβώς πριν από τη συμβολή με τη Γούναρη, βρίσκεται η κεντρική πλατεία των Σουρμένων όπου έλαβε χώρα η συζήτηση που οργάνωσε ο τέως δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Χ. Κορτζίδης.. Απ' αυτή την πλατεία ξεκίνησε ένας έντονος προβληματισμός των κατοίκων της περιοχής για τη φύση του χρέους και για τις δυνατότητες που ανοίγονται για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα.
Στην πλατεία Σουρμένων στην Άνω Γλυφάδα έγινε προ ημερών μια ενδιαφέρουσα συνάντηση των κατοίκων της περιοχής - κοντινής και ευρύτερης, με τους ομιλητές Άρη Χατζηστεφάνου, Λεωνίδα Βατικιώτη και Δέσποινα Σπανού, με θέμα το Χρέος της Ελλάδας, το Μνημόνιο, τις διαπραγματεύσεις με τους ιθύνοντες της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. Το ενδιαφέρον του ακροατηρίου υπήρξε μεγάλο καθώς υποβλήθηκαν και ερωτήσεις. Μια από αυτές ήταν "Γιατί ο Συριζα ενστερνίσθηκε το Μνημόνιο", χωρίς φυσικά να δοθεί πειστική απάντηση. Ο ίδιος ο αρχηγός του, λέει πως εκβιάστηκαν... Μα αυτό ήταν εκ των προτέρων γνωστό πως θα συνέβαινε. Ποιος καταθέτει τα όπλα τόσο γρήγορα; Όχι φυσικά οι δανειστές. Εμείς πάντως τα καταθέσαμε μετά από οκτώ μήνες "σκληρής διαπραγμάτευσης".

Ο κ. Λ. Βατικιώτης οικονομολόγος, μεταξύ άλλων τόνισε: «Διαιωνίζεται η αντιλαϊκή - Μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων ετών, και ταυτόχρονα έρχονται και νέα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτή η κατάληξη των διαπραγματεύσεων είναι χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου. Βασικότερη αιτία είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε μια αυταπάτη, ότι μπορούσε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, και εντός του ευρώ και της ευρωζώνης, να ανατρέψει τη πολιτική της λιτότητας».

«Η κυβέρνηση υποτίμησε το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν κανένα συμφέρον από τη μείωση του δημόσιου χρέους, και δεύτερον η Ευρωπαϊκή ένωση μέσα από πλήθος νόμων που έχει ψηφίσει τα τελευταία χρόνια, παγιοποιεί - νομιμοποιεί - διαιωνίζει στο άπειρο την αντιλαϊκή πολιτική, στο βαθμό να επιβάλει πρόστιμα σε όσες χώρες δεν έχουν ισοσκελισμένους προυπολογισμούς».

πηγή glyfadaweb.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ώρα για τυρόπιτα

Πλατεία Εσπερίδων

Γευστικές Μπάρες δημητριακών