Blue bay

Σε απόσταση λίγων μόνο χλμ. από τη Γλυφάδα, μπορείς να απολαύσεις ωραιότατο μπάνιο σε γαλαζοπράσινα νερά με αμμώδη βυθό. Ομπρέλες από φύλλα καλαμιών ρίχνουν τον ίσκιο τους - ένα στρογγυλό βαθύχροο σημάδι στην άμμο. Η συστάδα των πεύκων έκρυβε την καντίνα με τα ξύλινα τραπεζάκια και τις αναπαυτικές πορτοκαλιές πολυθρόνες κάτω από τον ίσκιο που παιχνίδιζε με ανάλφρες φωτοσκιάσεις μέσα από την πέργολα με τα καλάμια. Πιο πίσω το μπαρ με όλα τα είδη σνακς, καφέδων και αναψυκτικών.

Το ωραίο καλοκαίρι μας προσκαλούσε, μας προκαλούσε γλυκά να αφεθούμε στα ζεστά νερά της θάλασσας, στο άγγιγμα του χρυσού του ήλιου, στην απαλή αύρα του αέρα του. Βουτήξαμε στα καταγάλανα ήρεμα νερά του ορμίσκου, κολυμπήσαμε μέχρι το αραγμένο αρόδο σκαφάκι. Γύρω μας οι ακτές με τους απαλές πλαγιές των λόφων της Σαρωνίδας, διάσπαρτες εξοχικές λευκές κατοικίες που φτάνανε ως το δρόμο.

Ο ήλιος ζωογόνος αλλά και απαραίτητος για το ηλιοκαμμένο μας καλοκαιρινό look. Το αεράκι φυσούσε απαλά, μας δρόσιζε από τον καύσωνα του Ιουλίου, η μουσική έπαιζε από το ραδιόφωνο όλα τα hits του καλοκαιριού σε μια χαλαρωτική ένταση.
Ήλιος, αέρας, θάλασσα προσφέρονταν σ' όλο τους το μεγαλείο για να ξεχαστούμε μέσα τους. Μετά κατευθυνθήκαμε προς το μπαράκι. Αγοράσαμε σάντουιτς. Παραγγείλαμε σαλάτα, πιπεριές τηγανιτές, μπύρες. Η Μαρκέλα μας προσέφερε από ένα ζουμερό, ρόδινο νεκταρίνι...

Μια ωραία μέρα καλοκαιριού που μας είχε προσφέρει όλα τα δώρα της θα έφθανε στο τέλος της μαζί με τον ολοστρόγγυλο δίσκο του ήλιου που σε λίγο θα βυθίζονταν μεγαλόπρεπα στα μαβιά, πορτοκαλόχροα νερά, της θάλασσας της Σαρωνίδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στους πρόποδες του Υμηττού

Bubble-Tea

Πλατεία Εσπερίδων