Επιχείρηση καθαρές ακτές

Από τη ρύπανση του Αγία Ζώνη 2
Καθαρισμός των ακτών από συνεργεία του Δήμου
Την ευκαιρία να κολυμπήσουν στην παραλία, χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα από τη ρύπανση που προκλήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», θα έχουν οι κάτοικοι του Παλαιού Φαλήρου, καθώς σήμερα θα παραδοθούν προς χρήση οι ακτές του δήμου, μιας και ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός τους έπειτα από σχεδόν 40 ημέρες.
Παράλληλα, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το γεγονός αυτό για να δείξει την αποτελεσματικότητά της σε ένα θέμα όπου ο κρατικός μηχανισμός και η ηγεσία του υπουργείου «πιάστηκαν στο ύπνο» κυριολεκτικά και μεταφορικά, καθώς οι απαραίτητες εργασίες απορρύπανσης ξεκίνησαν πολύ αργότερα από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου, και αφού το μαζούτ είχε φτάσει από την Αταλάντη στη Γλυφάδα.

Για το λόγο αυτό στην παράδοση θα παρευρεθεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, ο γγ Ναυτιλίας Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός και ο γγ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, στελέχη του Λιμενικού καθώς και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης. Οι εργασίες των συνεργείων απορρύπανσης συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, καθώς την Πέμπτη πρόκειται να παραδοθεί και το δεύτερο τμήμα στην περιοχή της Πειραϊκής, αφού και εκεί θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες εργασίες καθαρισμού της ακτογραμμής. Επίσης, στο πλαίσιο της διαδικασίας παράδοσης των ακτών, θα συνταχθούν και θα υπογραφούν πρακτικά επιθεώρησης της ολοκλήρωσης καθαρισμού και παράδοσης των συγκεκριμένων ακτών.

Συνεχίζεται ο καθαρισμός της Σαλαμίνας

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Σαλαμίνα, σύμφωνα με την τελευταία συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, αυτή παρουσιάζεται βελτιωμένη. Συνεχίστηκαν οι εντατικές προσπάθειες καθαρισμού των βράχων και των ακτών στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας - Αγίου Νικολάου από 138 άτομα συνολικά, μέλη ιδιωτικού συνεργείου, με πιεστικά μηχανήματα και λοιπά μηχανικά μέσα, ενώ παράλληλα επιχείρησαν και δύτες προς καθαρισμό του βυθού. Το συντονιστικό όργανο αναμένει σταδιακή ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού και παράδοση των ανωτέρω περιοχών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Καλύτερη εικόνα για τις ακτές της Αττικής

Στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου και συγκεκριμένα στο Α' και Β' Αλίπεδο, η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη και δεν εκτελούνται εργασίες. Μπροστά από τις παραλίες των δήμων Αλίμου και Ελληνικού και ειδικότερα της Παλιάς Φαντασίας, του ΝΑΟΑΚ, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, του ΕΛΚΕΘΕ, του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου, 58 άτομα συνολικά, προσωπικό ιδιωτικού συνεργείου, εκτέλεσαν εργασίες καθαρισμού των ακτών με μηχανικά μέσα. Η κατάσταση και σε αυτή την περιοχή παρουσιάζει καθημερινά σταθερή βελτίωση, ενώ αναμένεται ομοίως σταδιακή ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού και παράδοση των περιοχών τις προσεχείς ημέρες.
Στην περιοχή των μαρίνων της Γλυφάδας και ειδικότερα στις ακτές, συνεχίστηκαν οι εργασίες καθαρισμού με μηχανικά μέσα από συνολικά 49 άτομα της αναδόχου εταιρείας. Στην περιοχή, σε μέρος της οποίας έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού, η κατάσταση παρουσιάζει σαφή βελτίωση και αναμένεται, εντός των προσεχών ημερών, η ολοκλήρωση όλων των εργασιών καθαρισμού.
Στην εγκατάσταση «Αστέρας Γλυφάδας», όπου η κατάσταση παρουσιάζει επίσης βελτίωση, συνεργείο αποτελούμενο από 20 άτομα της αναδόχου εταιρείας επιχείρησε εργασίες καθαρισμού των ακτών, με πλυστικά και λοιπά μηχανικά μέσα, ενώ στην περιοχή επιχείρησαν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ένα ιδιωτικό σκάφος απορρύπανσης, καθώς και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας. 🎌

πηγή in.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ώρα για τυρόπιτα

Πλατεία Εσπερίδων

Γευστικές Μπάρες δημητριακών