Σύντομη Συνάντηση

Η Τέχνη του Φευγαλέου
Jack Vettriano - Café Days
Πράγματι, μια συνάντηση σε ένα μπαρ, μια καφετέρια, ένα ζαχαροπλαστείο δεν μπορεί να είναι παρά σύντομη. Λίγες φράσεις με τα νέα, τις προοπτικές, τις πιθανές εξελίξεις μιας υπόθεσης. Συνήθως δεν μπορεί να περιμένει κανείς κάποια αλλαγή από τη συνάντηση —η οποία προδιαγράφει μια πορεία ήδη τετελεσμένη εξ αιτίας της οποίας τα άτομα έχουν έρθει σε επαφή.
Γιατί λοιπόν να επιδιωχθεί; Αντί να επιλύσει κάτι ή να βελτιώσει μια ήδη βαλτωμένη κατάσταση, αναπαράγει την εικόνα που τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν ήδη σχηματίσει στο νου τους —μια ήδη γνωστή κατάσταση.
Οι συναντήσεις αυτές είναι a priori προδιαγεγραμμένες.
"Λοιπόν, θα συναντηθούμε;" "Εντάξει, τι ώρα;"
Ο Jack Vettriano είναι σύγχρονος Σκωτσέζος ζωγράφος (Fife - Α. Σκωτία) τα έργα του οποίου γνώρισαν και εξακολουθούν να γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία ανά τον κόσμο. Άρχισε να ζωγραφίζει σε ηλικία 20 ετών με θεματική σκηνές από την καθημερινή ζωή. Το στυλ του είναι αυτό της φωτογραφικής απεικονισης (poster art) με επικέντρωση στην ανάδειξη του θέματος με χρήση έντονου φωτισμού.

Στον διπλανό πίνακα εξαίρεται η εποχή, με την απεικόνιση των ενδυμάτων (καπέλο, κοστούμι) με δραματοποίηση του θέματος από το φωτισμό της απλίκας και το μοναχικό μπουκάλι του κρασιού.
Φωτο Τίτλου Αρχική πηγή kingandmcgaw.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ώρα για τυρόπιτα

Πλατεία Εσπερίδων

Γευστικές Μπάρες δημητριακών