16 Νοεμβρίου 2016

Κολοκυθάκια σε ροδέλες και μανιτάρια

Round-sliced Zucchini with Mushrooms and Basilic
Οποιοδήποτε φαγητό αποκτά άλλη διάσταση με μια ωραία γαρνιτούρα. Ρύζι δεν λέει κάτι σκέτο ή έστω ανακατεμένο με άλλα υλικά, όμως αν έχει μια ωραία γαρνιτούρα δίπλα όπως η παρακάτω, γίνεται ένα ωραίο πιάτο! Επίσης αυτός ο συνδυασμός τρώγεται και σαν σαλάτα μόνη της!
Υλικά:
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό  φρέσκα μανιτάρια ασπρομανίταρα μικρά
  • 500 γρ. κολοκυθάκια
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 1/2 φλ. θυμάρι ​
  • 1/2 φλ. δυόσμο
  • 1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • Χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ
  • 1/2 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Τέλος, αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μία νωπή πετσέτα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βράζουμε τα κολοκυθάκια για μερικά λεπτά ώστε να κρατάνε καλά και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους ενός εκατοστού. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα μανιτάρια τα κολοκυθάκια και το σκόρδο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Προσθέτουμε τον χυμό από το λάιμ, το ξύσμα, το θυμάρι, το δυόσμο και το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Τα σερβίρουμε ζεστά σαν γαρνιτούρα ή σε θερμοκρασία δωματίου σαν σαλάτα. (Προαιρετικό: πασπαλίζουμε με ηλιόσπορους καθαρισμένο).

Από zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: