Ώρα για τυρόπιτα

Τυρόπιτα ο Τάσος
Από την εποχή που υπήρχε το cine-Arian στη Γλυφάδα υπήρχε και ο Τάσος. Έβγαινε στο διάλειμμα με τον δίσκο του φωνάζοντας "Εδώ τα φρέσκα! τυρόπιτες, κοκ, νέγροι, σάμαλι"...

Με την άσπρη ποδιά, πάντα με γελαστό πρόσωπο, με το χαρακτηριστικό του μουστάκι... Ήταν πασίγνωστος, πήγαινε κανείς σινεμά πρώτα για τα κοκ και τις τυρόπιτες και μετά για το έργο - τέλος πάντων όχι ακριβώς αλλά ήταν σίγουρο πως θα δοκίμαζες κάτι από αυτά. Εγώ έπαιρνα πάντα το κοκ: αφράτο, με φρέσκια κρέμα μέσα στο παντεσπάνι καλυμμένο με πλούσια σοκολάτα.
Τώρα όμως δεν υπάρχει αυτή η γεύση  η συνυφασμένη με το σινεμά παρά σαν ανάμνηση. Ωστόσο συνεχίζει σαν διάδοχη κατάσταση, η μικρή επιχείρηση που πουλάει τα ίδια ακριβώς είδη - όπως τότε στην αυλή του θερινού σινεμά.

Ώρα για τυρόπιτα! Ο Τάσος βρίσκεται στη Γλυφάδα από το 1955. Σ' ένα ωραίο δρομάκι κοντά στην κεντρική πλατεία Κατράκη - στην οδό Μαραγκού. Δεν υπάρχουν καλύτερες τυρόπιτες στην Αθήνα δηλώνει ο φίλος μου. Στο ίδιο σημείο πάντα, φτιάχνει τον ίδιο τύπο τυρόπιτας: κουρού. Μόνο που επειδή είναι τόσο νόστιμες δεν σου φτάνει η μία. Με την πρώτη μπουκιά αναδύεται η μυρωδιά του αφράτου φύλλου μαζί με το τυρί φέτα απλωμένο στο εσωτερικό της αφήνοντας τραγανά τα άκρα της. Στο σπίτι μου συχνά η σακούλα περιείχε αρκετές από αυτές - πριν κάποια χρόνια αυτό, πριν αρχίσει η μανία με τη διαιτητική διατροφή και μπουν οι τυρόπιτες στη λίστα με τα απαγορευμένα φαγητά αλλά η ρήση "τι πιο ελκυστικό από το απαγορευμένο" παραμένει πάντα σε ισχύ.

Που λες, δεν θ' αφήσεις ψίχουλο να πάει χαμένο - είναι σίγουρο, όπως και το ότι αναδεικνύεται το μαγαζί "ο Τάσος", στο σχετικό άρθρο του savoteur gr, σαν ένα από τα καλύτερα σημεία της Αθήνας!.

Το κατάστημα εκτός από τα προαναφερθέντα είδη διαθέτει γαλακτομπούρεκο, σάμαλι, φλωρεντίνες αμυγδάλου. Επίσης δύο παγκάκια απ' έξω για να καθίσεις και να φας την τυρόπιτα αμέσως και με την ησυχία σου!

Φώτο αρχική πηγή: savoteur.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στους πρόποδες του Υμηττού

Bubble-Tea

Πλατεία Εσπερίδων