Γυμναστήριο Holmes

Στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, ο κεντρικός δρόμος της Γλυφάδας που ενώνει τη Βουλιαγμένης με την παραλιακή βρίσκεται το Γυμναστήριο αυτό. Τι το κάνει να ξεχωρίζει; Πρώτον το επιβλητικό κτίριο που δεσπόζει κατεβαίνοντας από Βουλιαγμένης στη στροφή με τη Γρηγορίου Λαμπράκη.

Είναι ένα πολυόροφο κτίριο σε λευκό χρώμα με συνεχείς στεγασμένους υαλοπίνακες και ταράτσα άνωθεν του ενιαίου περιμετρικού γείσου. Ένα κτίριο άρτιας αρχιτεκτονικής κατασκευής, που ενσωματώνεται στον περιβάλλοντα χώρο της διπλής κατευθύνσεως λεωφόρου. Το ύψος δεν κουράζει το μάτι καθώς επίσης και το χρώμα του που είναι λευκό και αναδεικνύει τις απέριττες γραμμές του σχεδίου. Το μήκος του είναι αρκετό ώστε να καλύπτει ένα οικοδομικό τετράγωνο, όπου και κυριαρχεί η λιτή, σε πορφυρό φόντο ονομασία του.

Ο χώρος είναι περιλαμβάνει το Γυμναστήριο αλλά και το SPA, με δυνατότητες κολύμβησης και στη κλειστή πισίνα αλλά και στην υπαίθρια - καλλωπισμένη με φυτά, ταράτσα.
Το έργο είναι συνεργατών αρχιτεκτόνων όπου κατ' εξοχήν συμπεριλαμβάνεται και το αρχιτεκτονικό γραφείο "Architecture and Design" του Τζώρτζη Αναστασιάδη
Η εγγραφή σ' αυτό το Γυμναστήριο φυσικά κοστίζει αρκετά, αλλά αποζημιώνει για τους χώρους και κυρίως για τη δυνατότητα χρήσης της πισίνας και του SPA.
Φωτογραφίες, Βίντεο, Αρχική Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ώρα για τυρόπιτα

Πλατεία Εσπερίδων

Γευστικές Μπάρες δημητριακών