Σουκ - Μια Λιβανέζικη πρόταση

Humus

Ένα ωραίο Λιβανέζικο εστιατόριο άνοιξε στη Γλυφάδα - το Souk (παζάρι). Εντυπωσιάζει πρώτα με την κουζίνα του που είναι απλή, εύγευστη, ελαφριά.
Ο χώρος είναι τεράστιος χωρισμένος σε κατηγορίες με τις αντίστοιχες επιγραφές σε φωτεινά νέον φώτα.

Στην αρχή περνάς από τα ψητά που είναι σούβλες με κομματάκια κρέας ή κοτόπουλο που τοποθετούνται σε τυλιχτές φρεσκοψημμένες αραβικές πίτες γεμισμένες με σάλτσα (dressing) της αρεσκείας σου καθώς και λαχανικά.
Δίπλα στο φούρνο μπορείς να παραγγείλεις πίτα με απλωμένο τυρί κάτι σαν την Ιταλική πίτσα που όμως σαν βάση έχει την αραβική ζύμη ή κιμά (Fatoush). Άλλες πίτες είναι τα πιτάκια με σπανάκι ή Zhatar (μείγμα από σουσάμι, με μυρωδικά της Μεσογείου όπως ρίγανη, θυμάρι ραντισμένα με ελαιόλαδο) ψημένα επίσης στο φούρνο.
Στο Wine bar μπορείς να πάρεις κρασί ποτήρι της επιλογής σου, ή και το House wine - Σαββατιανό ή Μοσχοφίλερο.

Οι σούβλες έχουν μπόλικα κομμάτια κρέας, τα λαχανικά είναι άφθονα και τέλος πάντων είναι λίαν χορταστικά. Οι σαλάτες απ' το Salad bar είναι η παραδοσιακή Ταμπουλέ (μαϊντανός, ψιλοκομμένη ντομάτα ραντισμένα με λεμόνι), η Χούμους (ρεβίθια με ταχίνι) και η Μελιτζανοσαλάτα - όλες ατομικές σε ικανοποιητική ποσότητα. Ο καφές συνοδεύεται με παραδοσιακό Λιβανέζικο κέικ φτιαγμένο με σιμιγδάλι - κάτι σαν τον δικό μας χαλβά όμως χωρίς σιρόπι.
Το εστιατόριο έχει και Relax corner με ναργιλέδες όπου μπορείς να πιεις καφέ και να γευθείς κάποιο γλυκό. Λειτουργεί όλο το 24ωρο και η μουσική είναι πάντα παρούσα με παλιές ροκ επιτυχίες ή και ποπ ακούσματα σε ικανοποιητική ένταση.
Σημείωση: Το εστιατόριο είναι self-service.

Σουκ: Ποσειδώνος και Λαμπράκη έναντι "Αντωνόπουλος" —Λίβανος / Πηγή αρχικής εικόνας / σχετική ιστοσελίδα με πληροφορίες για τη μικρή αυτή Μεσογειακή χώρα.

Έκλεισε !

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στους πρόποδες του Υμηττού

Bubble-Tea

Πλατεία Εσπερίδων