Κάτι Μαγικό

Fred + Ginger: Από την ταινία: "The Gay Divorsee" (1934)
Ginger Rogers - Η Εύθυμη Ζωντοχήρα 1934

Η μαγεία του Κινηματογράφου, η μαγεία της Μουσικής η μαγεία του χορού, η μαγεία της ομορφιάς, η μαγεία η μαγεία... μια λέξη άγνωστη πια στην καθημερινότητα.

Ginger Rogers
Ginger Rogers

Όμως υπάρχουν οι παλιές ταινίες, οι παλιοί πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ να μας τη θυμίζουν...
Να πας μια βόλτα έξω όταν ο κόσμος έχει αραιώσει στους δρόμους κι ακούγονται τα τιτιβίσματα των πουλιών, το θρόισμα του αέρα στα δένδρα και οι απαλές αχτίνες του ήλιου γράφουν στις προσόψεις και στα μπαλκόνια των κτιρίων, στις φυλλωσιές που του αντιστέκονται... Κάποιο ποδήλατο που πέρασε από μπροστά σου με τον αναβάτη του να προσπαθεί να φτάσει στον προορισμό του ή απλά να απολαμβάνει τη βόλτα του; Μια καταπράσινη πρασιά που δέχεται τους πίδακες του νερού αφήνοντας κάποιες σταγόνες να φτάσουν ως εσένα...

Είναι μια αποκάλυψη, μια ευδαιμονία αλλά η μαγεία - ψάχνεις να τη βρεις μέσα σου, αλλά δεν σου αποκαλύπτεται - μονάχα ένα περίεργο κενό, κι αυτός ο χορός μέσα στο διάβα του χρόνου.
The Gay Divorcee (1934) on IMDb

Τίτλος: Η εύθυμη ζωντοχήρα (The Gay Divorsée)
Σκηνοθεσία: Mark Sandrich
Πρωταγωνιστούν: Ginger Rogers, Fred Astaire
Έτος: 1934
Διάρκεια: 107
Είδος: Ρομαντικό Μιούζικαλ
Τιμητικές Διακρίσεις: Oscar 1936 για τη μουσική του Con Conrad τραγούδι: The Continental, Satellite Awards 2006: καλύτερο κλασσικό DVD

Fred Astaire, Ginger RogersGinger Rogers 1934

Υπόθεση: Μια Αμερικανίδα η Mimi ταξιδεύει στην Αγγλία για να ζητήσει διαζύγιο από τον απόντα σύζυγο της. Εκεί όμως θα γνωριστεί με έναν τολμηρό καλλιτέχνη τον Guy.
Ρήσεις: Μίμι: Δεν με νοιάζει τι έκανες όταν ήσουν μικρός... Γκί: Δεν έκανα τίποτα πάντως που να μοιάζει κοριτσίστικο... Έτσι πέρασαν τα παιδικά μου χρόνια...
Παραλειπόμενα: Στην αρχή η ταινία επρόκειτο να ονομασθεί το Εύθυμο Διαζύγιο όμως δεν πέρασε αυτό καθώς το διαζύγιο δεν μπορεί να είναι εύθυμο αλλά η διαζευγμένη μπορεί.
Το έργο στηρίχτηκε στη σκηνή του χορού με το τραγούδι που και βραβεύθηκε. Η σκηνή αυτή κρατάει 22 λεπτά! - με το ζευγάρι των χορευτών Ginger Rogers, Fred Astaire.


The Gay Divosée - Ginger Rogers Fred Astaire σκηνοθ. Mark Sandrich

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στους πρόποδες του Υμηττού

Bubble-Tea

Πλατεία Εσπερίδων