Ruby

Ruby

Στο άκρο προς την παραλιακή της Ζησιμοπούλου βρίσκεται το Ruby Tuesday. Εκεί μπορείς να περάσεις δυο ευχάριστες ώρες με σχετικά χαμηλό budget. Ένα τυπικό μενού περιλαμβάνει ribbs΄με τηγανιτές πατάτες ή ψητή, σαλάτα από το salad bar, ποτό που σίγουρα θα ευχαριστηθείς ιδιαίτερα αν είναι κάποιο από τα κοκτέιλς του όπως Margarita -(μετ. ά. τεκίλα με λεμόνι συνήθως), Mojito -(μετ. ά. ρούμι και μέντα). Ο χώρος είναι ιδιαίτερα προσεγμένος με πληθώρα διακοσμητικών τύπου saloon, με λάμπες τύπου Tiffany's, - όλα από την προσωπική συλλογή του ιδιοκτήτη της pub.
Στο βάθος το ξύλινο μπαρ όπου η bar-woman (τώρα) ετοιμάζει τα ποτά - αυτά με τον χιονάτο πάγο (frozen) είναι τα καλίτερα για να δροσιστείς. Το μόνο πως στοιχίζουν κάπως αλλά σίγουρα δεν πετάς τα χρήματα αφού είναι και δροσιστικά και ωραία και σερβιρισμένα σε μεγάλα στρογγυλά κολωνάτα ποτήρια.

Όμως, πέρα απ' τα μαγαζιά είναι οι άνθρωποι και οι δρόμοι. Οι άνθρωποι στο Ruby - το προσωπικό -όλοι ευγενικοί και ευχάριστοι, οι θαμώνες αρκετοί όσοι δημιουργούν μια αίσθηση κίνησης και όχι πολυκοσμίας ή οχλαγωγίας.
Οι δρόμοι; Η Ζησιμοπούλου είναι γεμάτη ευκαλύπτους. Από το τραπεζάκι θα δεις τα ασημένια φύλλα του ευκάλυπτου να να λαμπυρίζουν στο φως του δρόμου, θ' ακούσεις το θρόισμα του αέρα ανάμεσα στα σπαθάτα φύλλα τους, θα θαυμάσεις το κορμό τους με τα καφετιά στίγματα του χρόνου. Κι αν είναι Νοτιάς θα φθάσει ως εσένα οι μυρωδιά της θάλασσας - που λίγα μέτρα πιο κάτω απλώνει τα κύματα της να σιγομουρμουρίζουν κάτω από το διάβα του φεγγαριού ανάμεσα στ' ανάρια σύννεφα.

Μια ευχάριστη βραδιά. Οι ευκάλυπτοι, η τεκίλα αναμεμειγμένη με τέχνη με το λεμόνι και το λευκό πάγο, το φεγγάρι που διαβαίνει ανάμεσα στις κορφές των δένδρων, αφήνει τις λάμψεις του επάνω στα νωχελικά κύματα, η επιγραφή του κέντρου που λαμπυρίζει κι αυτή στο απαλό μισόφωτο του δρόμου, η μουσική -παλιές ροκ επιτυχίες- που διαχέεται στο γύρω χώρο - καθοριστικός μιας άνετης ανάπαυλας, μιας ευχάριστης διάθεσης που σηματοδοτεί το ευχάριστο τέλος μιας ακόμη μέρας - όλα αυτά αποτελούν το σκηνικό μιας βραδιάς φερμένης από κάπου αλλού στα καθ' υμάς, μιας βραδιάς που ποτέ δεν πρόκειται να απογοητεύσει γιατί περιέχει όλα τα συστατικά μιας σίγουρα ευχάριστης διεξόδου - καθόλου και καθ' όλα "Ruby"!

Δεν υπάρχει πλέον

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στους πρόποδες του Υμηττού

Bubble-Tea

Πλατεία Εσπερίδων