Είμαστε αποφασισμένοι ν' αλλάξουμε τα πράγματα

Αίθουσα Γερουσίας - Βουλή - 19/12/2009
5 χρόνια μετά τους Ολυμιακούς Αγώνες, τα Ολυμπιακά Ακίνητα παραμένουν εγκαταλελειμένα κ αχρησιμποίητα -

Ο κ. Παπανδρέου ο ίδιος προσωπικά επισκέφθηκε τους υπεύθυνους της Τ. Α. ξεχωριστά και διαβεβαίωσε την προεκλογική δέσμευση για την ανάπλαση των παραλιακών περιοχών, με κρατική χρηματοδότηση και όχι με την ανάθεση σε ιδιώτες. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για τα Ολυμπιακά ακίνητα: Ανάπλαση παραλιακού μετώπου με οδηγίες Ζουζέπ Αθεμπίγιο (Ισπανός (Καταλανός) αρχιτέκτονας κ πολεοδόμος).

Δήμαρχος Μοσχάτου: Στο Μοσχάτο υπάρχουν 240 στρέμματα όπου μπορούν να γίνουν έργα. Το παραλιακό μέτωπο θα αντιμετωπισθεί ενιαία και το κάθε προάστιο θ' ανοίξει προς τη θάλασσα (Καλλιθέα Μοσχάτο Π. Φάληρο).
Δεν θα υπάρξει ξεχωριστή αντιμετώπιση, αλλά από κοινού θα αντιμετωπισθεί η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Οι δήμοι αυτοί από παραλιακά προάστια έχουν μεταβληθεί σε μεσόγεια προάστια διότι χάθηκε η πρόσβαση με τη θάλασσα.

Τα ίδια - όπως τα εξέθεσε ο δήμαρχος Μοσχάτου, ισχύουν και για τους Δήμους της Γλυφάδας και του Ελληνικού. Πρέπει το ίδιο το Κράτος να αναλάβει την ανάπλαση της παραλίας και αυτών των περιοχών μέσω του Αρμοδίου Φορέα. Ειδικά για τις παραλίες της Γλυφάδας (όπου ο περισσότερος κόσμος συνωστίζεται στο Κέντρο με τα μαγαζιά) και του Αγίου Κοσμά (όπου η παραλία με τις μακρές δενδροστοχίες με τις λεύκες είναι εντελώς αναξιοποίητη), η ανάγκη είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική.

Για να αποσυμφορηθεί το κέντρο της Γλυφάδας, για να εξωραϊσθεί ο Δήμος Ελληνικού, για να υπάρξει άμεση πρόσβαση - που ως τώρα γίνεται επιφανειακά μέσω του τραμ, με τη Φύση μέσα σ' έναν αναβαθμισμένο περιβάλλοντα χώρο που θα αναδείξη το τοπίο κατά μήκος - αυτής της κοντινής με την πρωτεύουσα ακτής του Σαρωνικού.
Φωτό Προέλευση

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στους πρόποδες του Υμηττού

Bubble-Tea

Πλατεία Εσπερίδων