Αμαρτίες του Ουρανίσκου

Στην οδό Κύπρου αρκετά μετά τη διασταύρωση με τη Λαμπράκη, προς το Γκολφ, άνοιξε το ιταλικό εστιατόριο Pecati di Gola - "Αμαρτίες του ουρανίσκου" κατά την ελληνική μετάφραση. Τυπική Ναπολιτάνικη ζύμη για τις πίτσες (πολύ λεπτή) - με φρέσκια ντομάτα και τυρί Μοτσαρέλα ήταν η "Μαργαρίτα" που παραγγείλαμε. Η μπύρα σερβιρισμένη σε ψηλά ποτήρια ιταλικής προέλευσης, το επιδόρπιο Τιραμισού, στο τέλος η ευγενική σερβιτόρα μας έφερε γνήσιο ιταλικό λιμοντσέλο.

Το περιβάλλον ήταν ήσυχο και διακριτικό, η διακόσμηση προσεγμένη στους τόνους της ώχρας των τοίχων και του καφέ (τα έπιπλα), τα σκεύη μοντέρνα, ο φωτισμός καθαρός αλλά όχι έντονος. Σερβίρεται και γνήσιος espresso αφού είδαμε το μηχάνημα και τα φλιτζανάκια σ' ένα άκρο της αίθουσας.
"Il conto perfavor!" Ο ιδιοκτήτης είναι παρών στην αίθουσα, λεπτός, ξανθός, "μοιάζει με Ιταλός λέμε..." και έχει την ίδια αμφίεση με την σερβιτόρα, μαύρα ρούχα και μαύρη μακριά ποδιά.
Eros Ramazzotti
Το εστιατόριο λειτουργεί από το μεσημέρι, η μουσική είναι ιταλική και από τα ωραία τραγούδια που ακούστηκαν ήταν το παλιό μα αξέχαστο "Questa picolissima serenata" 1957... το οποίο και δημιουργούσε μια νοσταλγική διάθεση για ένα ταξιδάκι στη γείτονα χώρα...
εικόνα / πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στους πρόποδες του Υμηττού

Bubble-Tea

Πλατεία Εσπερίδων